Αρχική Σελίδα Εγγραφή Επικοινωνία Βοήθεια Χάρτης Ιστοχώρου Νομική Σημείωση
Diske & agora
SIMAP

Greek      English

19/03/2010

Ημερίδα προβληματισμού με θέμα: «Ηλεκτρονικές Δημόσιες Συμβάσεις (e-procurement)Η Μονάδα Παρακολούθησης Διαγωνισμών και Συμβάσεων (ΜοΠαΔιΣ) του ΚΔΕΟΔ διοργάνωσε σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Εμπορίου του ΥΠ.ΟΙ.Α.Ν. στις 19 Μαρτίου 2010 ημερίδα προβληματισμού στο αντικείμενο των ηλεκτρονικών δημοσίων συμβάσεων.
Την έναρξη των εργασιών χαιρέτισαν ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου του ΥΠ.ΟΙ.Α.Ν. κ. Κομνηνός, ο Γενικός Λογιστής της Κυπριακής Δημοκρατίας Λ. Λαζάρου, η Διευθύντρια του ΚΔΕΟΔ κ. Κουτούπα-Ρεγκάκου και ο εκπρόσωπος της ομάδας Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γραφείου Πρωθυπουργού κ. Καρούνος.
Ο πρώτος κύκλος των εισηγήσεων υπό τον συντονισμό του κ. Καρούνου άνοιξε με την εισήγηση του κ. Γκρίτζαλη, Ειδικού Γραμματέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης ΥΠΕΣΑΗΔ, με θέμα «Ηλεκτρονική διακυβέρνηση στην Ελλάδα: Υφιστάμενη κατάσταση και μελλοντικές εξελίξεις». Ακολούθησε η παρουσίαση του κ. Φραντζέσκου, Τμηματάρχη στη Δ/νση Πληροφορικής της Γ. Γ. Εμπορίου με θέμα «Ηλεκτρονικές δημόσιες συμβάσεις σε Ευρωπαϊκή Ένωση και Ελλάδα: Πρόσφατες εξελίξεις και πρωτοβουλίες». Η πρώτη ενότητα ολοκληρώθηκε με την εισήγηση του κ. Παρασκευά, Συνεργάτη της Ομάδας Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Γραφείου Πρωθυπουργού, με θέμα «Ηλεκτρονικές προμήθειες στο Δημόσιο: Προκλήσεις και οφέλη».
Ο δεύτερος κύκλος εισηγήσεων υπό τον συντονισμό του Γ. Γραμματέα του ΚΔΕΟΔ, Δρ. Γ. Τράντα επικεντρώθηκε σε νομικά και πρακτικά ζητήματα των ηλεκτρονικών δημοσίων συμβάσεων. Το στέλεχος της ΜΟΠΑΔΙΣ κ. Αδαμαντίδου ανέπτυξε το θέμα «Ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας και δημοσιότητας» ενώ το επίσης στέλεχος της Μονάδας κ. Παναγόπουλος παρουσίασε το θέμα «Ηλεκτρονικά μέσα δημοπράτησης (Ηλεκτρονικός Πλειστηριασμός, Δυναμικά Συστήματα Αγορών)». Εν συνεχεία ο κ. Ροβόλας, Υπεύθυνος Τομέα Υγείας της Κοινωνίας της Πληροφορίας ΑΕ παρουσίασε το θέμα: «Οι ηλεκτρονικές προμήθειες στον τομέα της Υγείας κατά την υλοποίηση των Ολοκληρωμένων Πληροφοριακών Συστημάτων Υγείας του Γ΄ ΚΠΣ. Διαπιστώσεις και προγραμματισμός για το ΕΣΠΑ» και ο δεύτερος κύκλος των εισηγήσεων έκλεισε με την «Παρουσίαση και αποτίμηση του Ηλεκτρονικού Συστήματος Σύναψης Συμβάσεων του Γενικού Λογιστηρίου της Κυπριακής Δημοκρατίας» από τον κ. Κουντούρη, Ανώτερο Λογιστή της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Στην εκδήλωση συμμετείχε μεγάλος αριθμός στελεχών του Δημοσίου που ασχολούνται με το αντικείμενο των δημοσίων συμβάσεων και εμπλέκονται στο σχέδιο της ενσωμάτωσης των ηλεκτρονικών δημοσίων συμβάσεων στην ελληνική διοικητική πρακτική, ενώ η εκτεταμένη συζήτηση που ακολούθησε αποσαφήνισε πολλά από τα ερωτήματα των συμμετεχόντων.
ΕπιστροφήΜε τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ε.Ε.    Σημαντική ανακοίνωση νομικού περιεχομένου    |    Powered by Softways S.A.